Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

15 jun. 2016

Nieuwe sportieve Fiat 500S vanaf € 17.295

De nieuwe Fiat 500S, de sportieve versie van de 500, heeft een nóg brutalere uitstraling, is voortaan leverbaar met meer vermogen (TwinAir Turbo met 105 pk) en kent een complete uitrusting. De nieuwe 500S is verkrijgbaar als hatchback en cabriolet en staat in juli bij de Fiat dealer vanaf € 17.295.

Nieuwe sportieve Fiat 500S vanaf € 17.295

De nieuwe Fiat 500S, de sportieve versie van de 500, heeft een nóg brutalere uitstraling, is voortaan leverbaar met meer vermogen (TwinAir Turbo met 105 pk) en kent een complete uitrusting. De nieuwe 500S is verkrijgbaar als hatchback en cabriolet en staat in juli bij de Fiat dealer vanaf € 17.295.

Fiat Centro Stile, de designafdeling van Fiat, heeft zowel de carrosserie als het interieur van de Fiat 500S opgefrist. De auto is nog altijd onmiskenbaar de sportieve 500-uitvoering en heeft niet alleen meer technische snufjes aan boord, de sportieveling biedt ook talloze mogelijkheden om de 500S persoonlijk op smaak te brengen. Het 500S-gamma omvat twee modelvarianten (hatchback en cabriolet), drie motoren (1.2 69, TwinAir Turbo 80 en TwinAir Turbo 105), drie transmissies (handgeschakelde vijf- en zesbak en Dualogic) en acht carrosseriekleuren.

De Fiat 500S onderscheidt zich door sportiever vormgegeven bumpers. De hatchback is voorzien van geïntegreerde mistlampen en de cabriolet additioneel van een specifieke spoiler. Een ander exclusief afwerkingsdetail is de kleur Sapphire Graphite op bepaalde delen van voorbumper, handgrepen, achterklep, spiegelkappen en wielen. Getinte zijruiten achter, een verchroomd uitlaateindstuk, geprofileerde zwarte luchtinlaten aan de voorzijde én een opvallende honingraatgrille maken de uitdagende uitstraling van de Fiat 500S compleet.

Ook de lichtmetalen 15-inchwielen in de kleur Satin Graphite en de optionele 16-inchwielen in mat diamantzwart zijn nieuw. Nieuwe kleuren zoals Italia Blue en Verde Militaire, hebben een donkere detailafwerking.

Geheel in overeenkomst met de sportieve exterieurdetails is het interieur voorzien van zwarte stoel- en hemelbekleding. De deurbekleding en de stikranden van de stoelbekleding zijn uitgevoerd in contrasterende kleuren: blauw, wit of geel. Optioneel is ook Frau-lederen interieurbekleding met witte of blauwe afwerkingsdetails leverbaar. Ook zijn sierpanelen voor het dashboard in de kleur Satin Graphite leverbaar, evenals een speciaal sportstuur.

Uconnect 7-inch HD LIVE touchscreen, BeatsAudioTM

Het dashboard is standaard voorzien van de Uconnect 7-inch HD LIVE touchscreen, die te bedienen is als een tablet, met HD-weergave. Het systeem heeft standaard tal van functies, zoals Uconnect LIVE diensten, Bluetooth handsfree, stemherkenning en naast radio, diverse muziekopties. De bestuurder kan zijn mobiele apparaten aansluiten via de USB-poort en de 3,5 mm AUX-aansluiting, maar hij/zij kan ook via Bluetooth muziek streamen via een smartphone. Optioneel is ook digitale DAB-radio en een geïntegreerd TomTom-navigatiesysteem verkrijgbaar.

De Fiat 500S is optioneel uit te rusten met het nieuwe exclusieve BeatsAudioTM-systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met Beats by Dr. Dre. Behalve de versterker omvat het audiosysteem ook twee dome-tweeters in de A-stijlen, twee 165 mm midwoofers in de voorportieren, twee full-range 165 mm speakers in de zijpanelen achterin en een 200 mm subwoofer op de plaats van het reservewiel, midden in de bagageruimte.

Met het innovatieve 7-inch TFT-instrumentenpaneel - optioneel in de Fiat 500S - biedt het dashboard een volledige digitale ervaring.

Veiligheid en comfort

De nieuwe Fiat 500S is een van de veiligste auto's in zijn segment. Standaard is hij voorzien van zeven airbags (twee hoofdairbags, twee raamairbags, twee zijairbags en een knieairbag), maar ook van geavanceerde veiligheidssystemen: ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling), het verfijnde ESC (elektronische stabiliteitscontrole), ASR (anti-slipregeling), Hill Holder (hellingproef-assistentie) en HBA (hydraulische rembekrachtiging) voor assistentie bij een noodstop.

De 500S zit ook vol met dynamische eigenschappen en zaken die het comfort verhogen, zodat hij elke rit veilig en comfortabel aflegt. Die eigenschappen worden benadrukt door de wielophanging: aan de voorzijde monteert Fiat onafhankelijke McPherson-poten en de achterwielen zijn semi-onafhankelijk opgehangen en verbonden met een torsiestaaf.

Standaard is de nieuwe Fiat 500S uitgerust met onder meer 15-inch lichtmetalen velgen, getinte zij- en achterruiten, mistlampen, passagiersstoel met geheugenfunctie, Uconnect 7-inch HD LIVE touchscreen, lederen stuur en handbediende airconditioning. De nieuwe 500S staat in juli bij de Fiat dealer vanaf € 17.295.

Prijzen nieuwe 500S

Motor

Hatchback

Cabriolet

1.2 69

€ 17.295

€ 20.295

TwinAir Turbo 80

€ 17.895

€ 20.895

TwinAir Turbo 105

€ 18.995

€ 21.995

 

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Toine Damo

Public Relations Officer

T:             +31 (0) 20 3421 864

M:            +31 (0) 6 29 584 772

E:             toine.damo@fcagroup.com

W:           www.fiatpress.nl

 

 

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN