Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

15 jun. 2016

Nieuwe Fiat 124 Spider vanaf € 33.995

De nieuwe Fiat 124 Spider markeert de terugkeer van een legendarische naam, lichtvoetig Italiaans rijgenot in een cabriolet en een iconisch design. De nieuwe achterwielaangedreven roadster van Fiat staat deze zomer bij de Nederlandse Fiat-dealer vanaf € 33.995.

Nieuwe Fiat 124 Spider vanaf € 33.995

De nieuwe Fiat 124 Spider markeert de terugkeer van een legendarische naam, lichtvoetig Italiaans rijgenot in een cabriolet en een iconisch design. De nieuwe achterwielaangedreven roadster van Fiat staat deze zomer bij de Nederlandse Fiat-dealer vanaf € 33.995.

Fiat laat met de nieuwe 124 Spider een typenaam met een rijke historie herleven. Het model is een eerbetoon met bijzonder veel gelijkenis aan de originele 124 Spider die is ontworpen door Tom Tjaarda, een Amerikaan met Nederlandse roots. Hij was destijds in dienst bij het Italiaanse designhuis Pininfarina. De kenmerkende styling en sportiviteit bereiken, na bijna vijftig jaar, een nieuwe generatie liefhebbers. De nieuwe Fiat 124 Spider is ontworpen in Fiats Centro Stile in Turijn en bevat stijlelementen van het originele model van Tjaarda uit 1966. Het origineel wordt gezien als een van de mooiste modellen die Fiat ooit heeft uitgebracht. De nieuwe 124 Spider oogt tijdloos, met klassieke lijnen, uitgebalanceerde proporties en lange 'motorkap'. De lengte van de voorzijde geeft de auto een sportieve uitstraling. Details als de zeshoekige grille en het patroon van het rooster in de grille, de 'bulten' op de motorkap en de scherp gesneden, horizontale achterlichten zijn verwijzingen naar de oorspronkelijke Spider.

De Fiat 124 Spider wordt aangedreven door de beproefde 1.4 MultiAir Turbo benzinemotor, die voor het eerst wordt toegepast in een achterwielaangedreven auto. De viercilinder benzinemotor levert 140 pk bij 5.000 toeren, 240 Nm bij 2.250 toeren en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De ergonomische inrichting accentueert de prettige rijervaring en zorgt voor een intuïtieve bediening van de auto.

Standaard wordt de Fiat 124 Spider onder andere uitgerust met vier airbags, manuele airconditioning, een via een multimediaknop te bedienen 7" display (waaronder DAB-radio, Bluetooth en WiFi), vier luidsprekers, een met leder bekleed stuurwiel, cruise control, 16" lichtmetalen wielen en Keyless Go functie. De Lusso uitvoering heeft een nog rijkere uitrusting waaronder 17" lichtmetalen wielen, lederen bekleding, stitching op instrumentencluster, zilveren rollbar en automatische airconditioning.

Ter ere van de terugkeer van de klassieke typenaam bood Fiat 124 exemplaren van de gelimiteerde '124 Spider Anniversary' uitvoering exclusief online aan. Dit bleek een groot succes, want deze beperkte oplage is inmiddels uitverkocht waarvan 5 aan Nederlanders. Elk exemplaar is voorzien van een genummerde badge. Het model komt in de kleur Rosso Passione en de verwarmbare stoelen zijn bekleed met hoogwaardig zwart leder. Verder bestaat de standaarduitrusting uit 'Full LED-koplampen met AFLS (Adaptive Front Light System, koplampruitenwissers met regen- en lichtsensoren, Bose-audiosysteem met negen luidsprekers, 7" display, 3D-navigatiesysteem, smart card, keyless entry en achteruitrijcamera.

 

Prijzen

Uitvoering

Vermogen

Koppel

Consumentenprijs

Fiat 124 Spider

140 pk

240 Nm

€ 33.995

Fiat 124 Spider Lusso

140 pk

240 Nm

€ 36.495

Fiat 124 Spider Anniversary

140 pk

240 Nm

€ 38.995

 

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Toine Damo

Public Relations Officer

T:             +31 (0) 20 3421 864

M:            +31 (0) 6 29 584 772

E:             toine.damo@fcagroup.com

W:           www.fiatpress.nl

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN