17 November 2017

Fiat Panda 1 miljoen keer geproduceerd

Vandaag is de miljoenste Fiat Panda van de band gerold in de Italiaanse Pomigliano d'Arco fabriek. De Panda is sinds 2012 de onbetwiste nummer één in Italië en sinds 2016 in zijn segment in Europa.

Het miljoenste exemplaar is een witte Panda City Cross 1.2 met 69 pk benzinemotor die vandaag van de productieband rolde in de geprezen Pomigliano d'Arco fabriek nabij Napels. In totaal heeft Fiat meer dan 7,5 miljoen Panda's geproduceerd. In Nederland staat de verkoopteller op bijna 193.000 stuks. De eerste generatie debuteerde in 1980. De huidige generatie - waarvan er nu een miljoen zijn geproduceerd - werd eind 2011 geïntroduceerd.

De succesvolle Panda was de eerste stadsauto die werd uitgerust met vierwielaandrijving (1983) en dieselmotor (1986). In 2004 werd de Panda, als eerste auto uit het A-segment, benoemd tot Auto van het Jaar. In hetzelfde jaar was de Panda bovendien de eerste stadsauto die het Mount Everest basiskamp bereikte op 5.200 meter hoogte. Ook in 2006 een record: de Fiat Panda werd de eerste stadsauto die af-fabriek werd uitgerust met aardgasinstallatie. De Panda Natural Power op compressed natural gas is het bestverkochte CNG/aardgasmodel in Europa. In februari werd het 300.000ste exemplaar verkocht. De installatie is ook voorbereid op groen gas, de hernieuwbare variant van CNG.

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

Noot voor de redactie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Toine Damo
Public Relations Officer
T: +31 (0) 20 3421 864
M: +31 (0) 6 29 584 772
E: toine.damo@fcagroup.com
W: www.fiatpress.nl

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Gerelateerde afbeeldingen


Bijlagen