25 Januari 2019

Fiat 500 beste jaar ooit in Europa

De Fiat 500 noteert een nieuw succes. In 2018 zijn er in Europa 194.000 eenheden van het populaire Italiaanse model verkocht en is daarmee het beste verkoopjaar ooit voor dit model. Tevens is de Fiat 500 het meest verkochte voertuig in Europa, met 15% marktaandeel.

"Deze resultaten tonen nogmaals aan dat de 500 een tijdloos automobielicoon is, en niet enkel voor het merk Fiat", verklaart Luca Napolitano, verantwoordelijke voor de merken Fiat en Abarth voor de regio EMEA (Europe Middle East, Africa). "Ik ben zeer tevreden met deze resultaten, de Fiat 500 staat aan de top van zijn segment in 11 Europese landen. Sinds zijn introductie is de 500 meer dan ooit het symbool van succes, een model dat staat voor design en ongeëvenaard Italiaanse 'dolce vita'."

De Fiat 500 wordt in meer dan 100 landen verkocht waarvan 80% buiten Italië. Sinds zijn lanceringzijn er 2.211.000 Fiat's 500 geproduceerd. En ruim 6 miljoen exemplaren als we rekening houden met de eerste generatie van het model, geproduceerd tussen 1957 en 1977.

Mede dankzij de standaard 5 jaar kilometervrije garantie die op iedere in Nederland nieuw verkochte Fiat wordt geleverd, is de verwachting dat het succes van de Fiat 500 blijft groeien. Meer informatie over zorgeloos Fiat rijden en de standaard 5 jaar kilometervrije garantie is te vinden op www.fiat.nl.

 

Lijnden, 25 januari 2019

 

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

Noot voor de redactie:

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2017 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager.

T:             +31 (0) 20 3421 809

M:            +31 (0) 6 52 000 188

E:             mirco.racz@fcagroup.com
W:           www.fiatpress.nl

 

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen