Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

07 jul. 2011

Duitse klant meest tevreden over Fiat 500

De Fiat 500 heeft de eerste plaats behaald in de “Vehicle Owner Satisfaction Study” van het gerenommeerde marktonderzoeksbureau J.D. Power and Associates, dat sinds 2002 onderzoekt hoe tevreden Duitse automobilisten met hun auto zijn.

Met een totaalscore van 81,8% werd de Fiat 500 eerste in de categorie "City Car' en liet daarmee o.a. de Renault Twingo, Toyota Aygo en Citroen C1 achter zich.

De studie, die jaarlijks wereldwijd door J.D. Power wordt uitgevoerd, meet de klanttevredenheid aan de hand van 67 punten verdeeld over 4 categorieën met verschillende wegingspercentages. De aantrekkelijkheid van de auto (prestaties, design, comfort, features) telt voor  32% mee, kwaliteit en betrouwbaarheid voor 26%, onderhoudskosten voor 22% en dealertevredenheid voor 20%.

De Duitse "Vehicle Owner Satisfaction Study" werd gebaseerd op 17.158 online interviews met automobilisten die hun auto gemiddeld 2 jaar in hun bezit hadden en daarmee gemiddeld 38.700 km hadden afgelegd.

De reeds met vele design- en technologieprijzen onderscheiden Fiat 500 scoorde maximaal op de punten prestaties, binnenruimte en carosserie. Ook op het onderdeel "onderhoudskosten" presteerde de Italiaanse citycar uitstekend.

 

----------------------------------------EINDE BERICHT-----------------------------------

Andere inhoud