26 Januari 2019

5 jaar garantie ongeacht gereden kilometers op iedere nieuw verkochte Fiat

Fiat test haar modellen onder de meest barre en bijzondere omstandigheden. Miljoenen testkilometers worden er zowel virtueel als echt rijdend afgelegd. De uitkomst van al die tests geeft het Italiaanse merk zoveel vertrouwen dat het vanaf nu standaard 5 jaar garantie1 geeft op iedere door een officiële Fiat dealer in Nederland nieuw verkochte Fiat personenauto. Uniek bij deze garantie is dat er geen beperking geldt voor het aantal gereden kilometers. Mocht er gedurende de 5 jaar toch onverwachts iets onderweg in Europa gebeuren dan ontvangt de Fiat-klant ANWB pechhulp.

De lange garantieperiode garandeert dat kopers van een nieuwe Fiat 5 jaar lang zorgeloos kunnen rijden en niet voor onverwachte kosten komen te staan. Ook zorgt het voor lagere gebruikskosten en garandeert het een hogere restwaarde. En dat is interessant voor eventuele inruil of verkoop. Indien in de eerste vijf jaar na aanschaf de Fiat van eigenaar wisselt, gaat de garantie mee naar de nieuwe eigenaar.

Als in de eerste 5 jaar na aanschaf van een nieuwe Fiat onderdelen onbruikbaar of inefficiënt blijken te zijn wegens fabricagedefecten, dan worden deze gratis vervangen door originele Fiat-onderdelen. Onderdelen onderhevig aan slijtage2 zoals banden, bougies en remblokken vallen buiten de garantie. Schade door ongevallen, brand en/of diefstal, krassen, chemische schade en schade als gevolg van niet originele onderdelen is uitgesloten.

Voorwaarde voor aanspraak op garantie is dat de onderhoudsbeurten, zoals voorgeschreven door de fabrikant en beschreven in het instructieboek, zijn uitgevoerd en gecertificeerd door degene die deze werkzaamheden heeft verricht.

Meer informatie over zorgeloos Fiat rijden en de standaard 5 jaar kilometervrije garantie is te vinden op www.fiat.nl.

 

Lijnden, 25 januari 2019

 

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

 

1

5 jaar garantie bestaat uit 2 jaar fabrieksgarantie met 3 jaar aanvullende garantie van MOPAR Vehicle Protection (onderdeel van FCA group).

2

Onderdelen onderhevig aan slijtage zijn componenten die regelmatig moeten worden vervangen zoals  banden, velgen/wieldeksels, ontstekingsbougies/voorgloeibougies, koppelingsplaten, koppelings-mechanisme, remschijven en remblokken, ruitenwisserbladen, achterruitwisser/koplampwisser, achterste remschoenen, remtrommels, accessoire riem (behalve de distributieriem), schokdempers, lampen (binnen-en buitenverlichting), batterij, zekeringen, alle uitlaatpijpen (behalve het systeem van emissiebeperkende katalysator en roetfilter), smeermiddelen, filters, wieluitlijning. Afdichtingen, wielen, cilinderslot en sleutels, handgrepen, scharnieren, verlichting en kunststof onderdelen, lampen, verf, ramen, ruitenwisserbladen, deur- en ruitdichtingen (behalve het open dak), interieur bekledingen en stoffen van deuren, zittingen, tapijten, drempelbekleding en motorkapbekleding.

 

Noot voor de redactie:

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2017 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager.

T:             +31 (0) 20 3421 809

M:            +31 (0) 6 52 000 188

E:             mirco.racz@fcagroup.com
W:           www.fiatpress.nl

 

 

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen